ستون فقرات در ناحیه گردن به سمت جلو تحدب دارد. چنانچه این انحنا بیش از حد طبیعی آن باشد به آن عارضه سربه جلو می گویند. دراین ناهنجاری مرکز ثقل سر جلوتر از خط شاقولی قرارمی گیرد و به دلیل افزایش نیروی گشتاور روی ستون فقرات فشار زیادی به مفاصل گردن وارد می شود.
عارضه سر به جلو بیماریی است که ناشی از داشتن عادات نامناسب در نحوه نشستن و ایستادن برای مدتی طولانی است. خم شدن گردن یا قوز گردن ممکن است در هر وضعیتی(ایستاده یا خوابیده) پیش آید، اما معمولا در طول نشستن (پشت رایانه، تماشای تلویزیون یا رانندگی کردن) بوجود می آید.
تشخیص ناهنجاری
با استفاده از خط شاقولی درنمای جانبی می توان این ناهنجاری را تشخیص داد. در این حالت بعد از اینکه خـط شاقولی از نقاط شاخص عبور کرد از لاله گوش عبور نخواهد کرد. مرکز ثقل سرجلو تر از خط شاقولی است.
علل ناهنجاری
1- فلج عضلات قدام گردن، بجز عضله جناغی و چنبری
2- عادات اشتباه در راه رفتن و نشستن
3- ضعف بینایی
4- کیفوز پشتی
5- ضعف عضلات خلفی گردن
عوارض ناهنجاری
1-درد
2- ظاهر ناخوشایند سر و گردن
3- کوتاهی قد
4- فشار زیاد روی اعصاب گردنی
5- فشار زیاد روی مهره های گردنی
6- افتادگی شانه ها
7- عدم تعادل در قدرت عضلات ناحیه گردن و کمربند شانه ای
حرکات اصلاحی
1- روی صندلی بنشینید مربی یک دست را روی چانه و دست دیگر را پشت سر شما قرار می دهد، درایـن حالت ناهنجاری سر به جلو با حرکت دادن چانه به سمت پائین و حرکت دادن کـل مجموعـه بـه سـمت عقـب اصلاح می شود.
2- به پشت خوابیده و سر و گردن خود را به شکل صحیح به سمت جلو خم کنید، به نـوک انگشتان پای خود نگاه کنید، این کار به تقویت عضلات ضعیف قدام گردنی کمک کنید.
دکتر محمد مهدی رفیعی – مسئول کمیته توانبخشی هیات پزشکی ورزشی استان مرکزی
ارسال نظر